Povratak Messija u Barcinom poigravanju s Deportivom
Foto: EPA

Katalonci slavili sa 4:0

Povratak Messija u Barcinom poigravanju s Deportivom

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone danas su na svom terenu savladali Deportivo (4:0) u meču osmog kola La Lige.

Katalonska ekipa u prošlom kolu doživjela je težak poraz na gostovanju protiv Celte, pa je danas bilo jasno da će dati svoj maksimum da dođu do tri boda. Barcelona je otpor Deportiva slomila nakon 20 minuta igre kada je na asistenciju Suareza mrežu gostiju zatresao Rafinha.

Isti igrač je u 36. minuti utakmice udvostručio prednost svoje ekipe. U samom finišu prvog poluvremena Barcelona je postigla i treći gol, a ovaj put strijelac je bio Luis Suarez.

U drugom poluvremenu Katalonci su imali potpunu kontrolu meča, a u 55. minuti Luis Enrique odlučio je da u igru uvede Lionela Messija koji se tek oporavio od povrede. Samo pet minuta bilo je dovoljno Argentincu da se upiše u listu strijelaca i postavi konačnih 4:0.

Treba dodati da su gosti od 65. minute utakmice igrali sa igračem manje jer je direktan crveni karton dobio Laure zbog udaranja laktom protivničkog igrača. Barcelona je sada druga sa 16 bodova i utakmicom više u odnosu na klubove iz Madrida, dok je Deportivo na 15. mjestu sa osam bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 8. kolo:

Barcelona - Deportivo 4:0


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi