Povratak otpisanih u London

Lukaku i Courtois ponovo u Chelseaju

Povratak otpisanih u London

Midhat Šljivak

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho namjerava na ljeto naredne godine vratiti u ekipu Belgijance Romelua Lukakua i Thibauta Courtoisa, koji trenutno nastupaju na pozajmicama u Evertonu i Atletico Madridu.

Mourinho je Lukakua na početku sezone poslao na posudbu u Everton, a sjajni 20-godišnji napadač se fantastično snašao, te je trenutno jedan od najboljih napadača lige. Postigao je osam golova, što je duplo više u odnosu na napadače Plavaca Fernanda Torresa, Samuela Eto'oa i Demba Ba. 

Portugalac je nakon utakmice sa Stokeom najavio povratak Lukakua na Stamford Bridge, jer klub navodno ne želi trošiti veliki novac s obzirom da ima vrhunskog napadača na posudbi.

Pored Lukakua Mourinho je odlučio vratiti u 21-godišnjeg golmana Thibauta Courtoisa, koji je već treću sezonu posuđen madridskom Atleticu.

Za Courtoisa je interes pokazala i ekipa Barcelone.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.