Povratak otpisanih!

UEFA i FIFA: Spas ili propast

Povratak otpisanih!

Danas se u Sarajevu održava sastanak predstavnika UEFA i FIFA Eve Pasquier i Marcela Benza, sa članovima Komiteta za normalizaciju.

Tema sastanka će biti usvajanje mape puta i sprovođenje novog statuta, koji je daleko od savršenog i koji bi u skorije vrijeme mogao donijeti mnoge probleme.

Kako je SportSport.ba već upozoravao, čini se da će prema novom statutu bivši funkcioneri Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, konkretno Sulejman Čolaković i Iljo Dominković, uspjeti vratiti u savez iz kojeg su praktično protjerani?!

Za sada je potpuno nejasno šta UEFA i FIFA planiraju, odnosno kako misle implementirati novi statut i prema kojim odredbama. S obzirom da je, recimom Iljo Dominković predsjednik Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, te da samim tim ima mjesto u Izvršnom odboru N/FSBiH govori dovoljno da ni novi statut neće donijeti ništa dobrog.

Za sada niko od bivših članova Predsjedništva i Izvršnog odbora N/FSBiH nije zvanično suspendovan, pa je Čolakoviću, Dominkoviću & co sasvim otvoren put da se kandiduju za mjesta u IO, pa čak i za predsjednika!

Ukoliko UEFA i FIFA ne stopiraju ovaj način povratka grobara bh. fudbala, vraćamo se na mrtvu tačku sa koje se, čini se, nećemo nikada pokrenuti sve dok nam fudbal vode ljudi poput Dominkovića i Čolakovića.

Ne treba posebno napominjati sve aferime Čolakovića i Dominkovića. Veći je problem dupla igra UEFA i FIFA, čiji je rad i cilj mjesecima obavijem velom tajne. Potpuno je nejasna strategija i ciljevi koje međunarodne fudbalske asocijacije žele provesti u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.