Povratak Zidanea je urodio plodom: Real ponovo onaj stari

Kraljevi sigurni protiv Celte

Povratak Zidanea je urodio plodom: Real ponovo onaj stari

Edmir Škorić

Zinedine Zidane se prije nekoliko dana vratio u Madrid, a njegov Real je danas lako došao do pobjede nad Celtom (2:0).

Doduše, nije baš da je bilo tako lako, ali Real je jednostavno od početka kontrolisao situaciju na terenu i bilo je teško očekivati da se dogodi neki novi kiks Kraljeva.

U prvom dijelu su mreže mirovale, mada je moglo biti golova s obje strane, a u nastavku je Real ubacio u brzinu više i došao do važne pobjede.

U 56. minuti Luka Modrić je zatresao mrežu, ali je gol poništen jer je VAR procijenio da je jedan od njegovih saigrača ometao golmana, odnosno nalazio se u ofsajdu.

Šest minuta kasnije nova 'sumnjiva' situacija. Isco je na ubačaj Karima Benzeme pogodio za 1:0. VAR je opet bio aktivan, malo su strepili domaći, no onda je pokazano na centar i Zidane je mogao da se smiri.

Real je pitanje pobjednika riješio u 77. minuti, kada je Gareth Bale zabio lijep gol i postavio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I Isco i Bale su danas pogađali, a obojica su kod Solarija pali u drugi plan. Osim njih, Zidane je od prve minute umjesto Courtoisa stavio Navasa, Marcelo je opet starter također i čini se da se vraća onaj stari Real, koji je osvajao tri uzastopne Lige prvaka.

Real Madrid je sada treći sa 54 boda, Atletico je drugi s 56 bodova i ima utakmicu manje. Lider je Barcelona sa 63 boda i ima utakmicu manje od Madriđana. Celta s 25 bodova ostaje u opasnoj zoni.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi