Povratiti stari sjaj malonogometnom turniru

Oživjeti tradiciju Fis gola

Povratiti stari sjaj malonogometnom turniru

Adnan Beganović

Malonogometni turnir Fis gol, nekad davno, nosio je epitet jednog od najboljih takmičenja za haklere u bivšoj državi.

Na Fisu su nerijetko učešće znali uzimati i majstori poput Sušića, Sliškovića, Pašića, ali i majstora sa ulice, koji su svojim potezima oduševljavali mnogobrojnu publiku na tribinama.

Povratak tog sjaja malom nogometu je upravo i želja Organizacionog odbora Fis Gola, koji će se ove godine održati od 19. maja do 6. juna. Fis gol 2010 se organizuje u kategorijama juniora i seniora, a prijave za turnir se mogu vršiti direktno u prostorijama Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo (Mis Irbina 10) i JU Centar za sport i rekreaciju, te telefonski ili na e-mail adresu.

Kotizacija za seniorsku ekipu iznosi 400 KM, dok je za juniore 100 KM, a prijave se primaju do 17. maja. Nagradni fond ovogodišnjeg Fis gola, na kojem se očekuje rekordan broj ekipa, kako iz Sarajeva, tako i iz cijele BiH, je 15.000 KM. Tako je za prvoplasiranu ekipu predviđeno 8.000 KM, za drugu 4.000, treću 1.000, dok bi četveroplasirani tim dobio 700 KM. Također, odlučeno je da se najbolji junior nagradi stipendijom, a novčane nagrade su predviđene i za najbolje pojedince turnira.

"Želimo da Fis golu povratimo stari sjaj i da to bude festival sporta", kazao je predsjednik Organizacionog odbora turnira i načelnik Opštine Centar Dževad Bećirević, dok je predsjednik FSKS-a Jusuf Pušina izrazio želju da Fis gol ponovo postane brend grada.

"Fis gol nije imao adekvatan tretman proteklih godina, kakav bi trebao da ima. Međutim, od danas ćemo se truditi da on postane prepiznatljiv i da mu vratimo sjaj koji je uživao na prostorima bivše Jugoslavije. Naša uloga je i promocija malog nogometa, koji je sve popularniji na ovim prostorima i vjerujemo da će to publika, ali i ekipe koje se žele prijaviti prepoznati", kazao je Pušina.

A da bi ovaj turnir trebao biti jedan od najorganizovanijih u BiH pokazuje i sastav Organizacionog odbora kojeg sačinjavaju najutjecajniji sportski radnici poput Jusufa Pušine, Dževada Bećirevića, Munira Talovića, Suada Džinde, Damira Hadžića, Nijaza Brkovića, Vahidina Musemića, Irfana Redžepagića, Ibrahima Hadžibajrića, Nedžada Koldže, Mirsada Čatića i mnogih drugih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.