Povreda je prošlost: Todorović nastavlja sa sjajnim partijama

Igra sjajno u posljednje vrijeme

Povreda je prošlost: Todorović nastavlja sa sjajnim partijama

Esmer Oštraković

Sjajne partije u završnici ruske Premijer lige pruža nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Darko Todorović.

Nakon što se oporavio od teške povrede, ovog proljeća igra zaista jako dobro, a jučer je briljirao u pobjedu svog Akhmata.

Njegov klub igrao je protiv Khimkija u okviru 28. kola domaćeg prvenstva ove zemlje, te su ostvarili pobjedu od 3:0.

Todorović je upisao asistenciju na ovom susretu, a asistirao je za 2:0. Odlično je dodao za Timofeeva koji je postigao gol.

Posljednje tri utakmice Todorović je odigrao jako dobro, te je upisao čak tri asistencije, a postigao je i jedan gol.

Naime, taj gol je postigao protiv Torpeda iz Moskve i sigurno da veseli činjencia da se vraća u svoju staru formu.

Do kraja sezone ostale su još dvije utakmice u kojima se sasvim sigurno može očekivati i veliki doprinos bh. internacionalca.

Ostaje da vidimo i to da li će, ukoliko nastavi sa ovakvim igrama, Todorović natjerati i selektora reprezentacije BiH da mu uputi poziv za neki od narednih ciklusa.

Akhmat prvo gostuje kod Rostova, a zatim na svom terenu dočekuje Krasnodar i sa tom utakmicom će biti spuštena zavjesa na ovu sezonu.

Iako je pauzirao od augusta sve do marta, završnica sezone pokazuje da se Todorović oporavio od povrede i da igra sve bolje i bolje.

Top Komentari

Adnanos
Umjesto koga da ga pozove?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi