Povreda Spahića, Kolašinac i društvo bolji od Apotekara
Foto: EPA

Bundesliga

Povreda Spahića, Kolašinac i društvo bolji od Apotekara

Edmir Škorić

U derbiju 21. kola njemačke Bundeslige Schalke je gostovao u Leverkusenu i osvojio sva tri boda.

Drugoplasirani Bayer je u Leverkusenu bio domaćin četvrtoplasiranom Schalkeu. Umjesto da su učvrstili drugo mjesto, Apotekari su dozvolili Rudarima da im se primaknu na tri boda.

Nama, u Bosni i Hercegovini, ovaj duel bio je zanimljiv i iz razloga što su odbranama komandovali Emir Spahić i Sead Kolašinac. Obojica su odigrali dobro, a Spahić je izašao zbog povrede butnog mišića u 60. minuti, dok je Kolašinac igrao svih 90 minuta.

Foto: EPA

Što se same utakmice tiče, Leon Goretzka je u 29. minuti izašao sam pred golmana domaćih i loptu smjestio u mrežu. 

Bayer je izjednačio u 66. minuti, kada je Felipe Santana pogodio vlastitu mrežu. Klaas-Jan Huntelaar je petnestak minuta prije kraja postigao gol za potpuno slavlje gostiju iz Gelsenkirchena. Imali su domaći svoje prilike, poprilično dobre, ali se Schalke odbranio i proslavio velika tri boda.

Bayer u utorak dočekuje PSG u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a zatim gostuje Wolfsburgu sljedećeg vikenda. Schalkeov sljedeći protivnik je Mainz na Veltins Areni.

 

Bundesliga, 21. kolo:
Bayer - Schalke 1:2 (Santana 66 - ag/ Goretzka 28, Huntelaar 74) 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:



Leon Goretzka Goal - Bayer Leverkusen vs... by BigSportWorld1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije