Povrede desetkovale Napoli uoči Livorna

Bez ključnih igrača

Povrede desetkovale Napoli uoči Livorna

Bez nekoliko ključnih igrača Napoli će sutra u okviru 7. kola Serie A ugostiti Livorno.

Naime, izvan pogona zbog povreda su Gonzalo Higuain, Raul Albiol i Camilo Zuniga. 

"Poput svih ekipa, Livorno radi naporno na taktici i neće nam biti lako. Nakon poraza od Arsenala ovo će biti pravi ispit naše zrelosti. Nećemo imati na raspolaganju Albiola, Higuaina i Zunigu budući da oni problema sa povredama, te neće otići ni na reprezentativna okupljanja", rekao je Napolijev trener Rafa Benitez. 

Usprkos izostancima, španski stručnjak na klupi Napolija se ne žali i smatra da ima dovoljno opcija. 

"U napadu imamo Duvana Zapatu, Gorana Pandeva i Josea Mariju Callejona. U obrani imamo Bruna Uvinija, Miguela Angela Britosa i Paola Cannavara, pa nećemo imati problema sa izostancima", istakao je Benitez

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.