Povrijeđeni gledaoci tuže NASCAR

Nakon nesreće u Nationwide Seriji

Povrijeđeni gledaoci tuže NASCAR

M. Maksimović
Teme:

Troje povrijeđenih na utrci Nationwide Serije u daytoni odlučili su tužiti NASCAR kako bi dobili odštetu nakon povrede koje su zaradili.

Iako mnogi smatraju da će oštećeni teško dobiti ovu bitku jer dolazak na utrke pogotovo NASCAR-a nosi sa sobom određeni rizik. Ipak, advokat Donnalynn Darling kaže:

 

''NASCAR mora štiti svoje navijače koji dolaze na utrke, koje si odani i sigurno će ova parnica štetiti NASCAR-u. Vjerujem da će oni reagovati prije nego dođemo na sud.

 

Nesreća koja se dogodila u Daytoni, jedna je svakako od većih u auto - moto sportu na tlu SAD. Prije ove imali smo u Talladegi kada je povrijeđeno  sedam gladalaca, također se radilo o NASCAR seriji. Maja 1999.godine trojice gledalacal je poginulo, sedam je povrijeđeno u Charlotti. Godinu ranije, troje ljudi je smrtno stradalo u Michigenu, dok je u Indinapolisu poginuo Lyle Kurtenbach kojeg je pogodila guma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.