Poziv dobio i Ibrahim Šehić: Sretan sam zbog povratka
Foto: EPA

Golman Qarabaga za SportSport.ba

Poziv dobio i Ibrahim Šehić: Sretan sam zbog povratka

Dobri nastupi Ibrahima Šehića u dresu azerbejdžanskog Qarabaga nisu prošli nezapaženo od strane novog selektora našeg nacionalnog tima Mehmeda Baždarevića. 

Baždarević je odlučio ispraviti grešku Sušića i na spisak za naredne utakmice bh. reprezentacije uvrstiti Ibrahima Šehića, koji je nedavno ocijenjen kao jedan od najboljih čuvara mreže u Evropskoj ligi.

Ovaj 26-godišnji golman u izjavi za portal SportSport.ba potvrdio da će se napokon vratiti u reprezentaciju.

"Oduševljen sam, biti u najboljem timu jedne države je velika čast. Radujem se zbog povratka i što ću opet sresti stare prijatelje. Također, mnogo mi je drago što ću imati šansu raditi sa novim selektorom Baždarevićem i trenerom golmana Lugušićem. To će biti velika stvar za moj napredak", kazao je Šehić u razgovoru za SportSport.ba, a potom se osvrnuo na činjenicu da je bio nepravedno izostavljen sa spiska putnika za Mundijal u Brazilu. 

"Bilo mi je mnogo žao što nisam išao na Svjetsko prvenstvo, ali Sušić je imao svoje vizije i ne treba se miješati u to. Ne razmišljamo svi isto. Najbitnije je sada da se skoncentrišemo na budućnost i pokušamo stabilizovati situaciju. To će donijeti bolje rezultate", zaključio je sjajni golman Qarabaga. 

Inače, Šehić već skoro dvije godine nosi dres Qarabaga, koji nakon 22. odigrana kola zauzima lidersku poziciju u tamošnjem prvenstvu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti