"Poziv Peteva mnogo znači, a što se tiče nastavka sezone i moje budućnosti, već sam rekao..."

Ajdin Nukić spreman za novi nastup u dresu Zmajeva

"Poziv Peteva mnogo znači, a što se tiče nastavka sezone i moje budućnosti, već sam rekao..."

E. Škorić

U Trening centru Nogometnog saveza BiH danas je počelo okupljanje novopečenih A reprezentativaca.

Zmajevi će u Zenici boraviti samo tri dana, a u ponedjeljak već putuju za Los Angeles gdje ih 18. demcebra očekuje prijateljski meč sa selekcijom SAD-a.

Selektor Ivajlo Petev pozvao je igrače iz Premijer lige BiH uz Almedina Zijlkića, nogometaša slovenske Olimpije, s obzirom da se radi o terminu koji nije u FIFA kalendaru, a jedan od onih koji su dobili čast da iz naše lige nastupaju u dresu reprezentacije je i Ajdin Nukić.

Sjajni ofanzivac FK Tuzla City već je dobijao pozive od selektora Peteva ranije ove godine, pa je već sakupio dva nastupa. Protiv Danske je u Kopenhagenu odigrao 90 minuta, a protiv Kuvajta 19 minuta. U mečevima kvalifikacija za SP protiv Kazahstana sjedio je na klupi.

U svakom slučaju, može da bude presretan kako se ova godina odvija za njega, a šlag će biti nastup u Los Angelesu.

"Presretan sam zbog poziva jer svaki poziv koji dobijete od reprezentativnog selektora je nešto posebno i mnogo znači. Sigurno je da će ovaj nastup i meni i svim drugim premijerligaškim igračima biti od velike pomoći. Mislim da naša liga ima dosta kvalitetnih igrača koji mogu igrati na većem nivou, a selektor nam je sada dao mogućnost da to i dokažemo i svi želimo opravdati njegovo povjerenje", rekao je Nukić u razgovoru za SportSport.ba.

Kao jedan od najboljih igrača Tuzla Cityja, koji se bori za Evropu i imao je relativno uspješnu polusezonu u Premijer ligi, Nukić će svakako biti na meti drugih timova, ali njegovi planovi su jasni.

"Nemam još konkretnih ponuda, još uvijek sam u Tuzli, a već sam rekao da se tu lijepo osjećam i da mi je super, tako da ne razmišljam o drugim solucijama", poručio je.

I Nukić i svi drugi igrači stigli su danas u Zenicu na okupljanje i uslijedit će trodnevno pripremanje za put u Los Angeles i za meč koji će mnogima od ovih igrača biti prilika da pokažu da vrijede.

Top Komentari

crni1000
Zar je Petev jos uvijek tu???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi