"FK Sarajevo je morao utjecaje na poslovanje kluba blagovremeno predvidjeti"

Oglasio se i Sindikat profesionalnih fudbalera

"FK Sarajevo je morao utjecaje na poslovanje kluba blagovremeno predvidjeti"

S. Mlaćo

Nogometaši Sarajeva večeras su ipak krenuli put Slovenije. Bordo momci zbog neisplaćenih obaveza prema njima nisu željeli krenuti jučer, ali dogovor je postignut danas.

Određeni dio je isplaćen, dok je dogovoren i način isplate ostalih sredstava.

Tim povodom oglasio se i Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH, koji je definitivno pravi potez za bh. nogomet.

Ističu zadovoljstvo što je situacija sada bolja, te kažu da su jasno stali u zaštitu nogometaša aktuelnog bh. prvaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U neprestanom smo kontaktu s igračima FK Sarajevo u protekla dva dana, kao i sa rukovodstvom kluba. Njihovu situaciju u potpunosti razumijemo, obzirom da su ostvarili historijski uspjeh za klub i da očekuju isplatu onoga što im ugovorima pripada. Poštujemo činjenicu da je Sarajevo promijenilo vlasničku strukturu, no utjecaji tih aktivnosti na poslovanje kluba su se morali blagovremeno predvidjeti. Na zadovoljstvo svih aktera situacija je bolja i prvacima Bosne i Hercegovine želimo puno sreće na pripremama, te se nadamo da će se adekvatno spremiti za dvoboj protiv prvaka Škotske, Celtic FC. Mi smo tu za igrače, kao njihov legitiman predstavnik u bh. fudbalu i ovog puta smo jasno stali u zaštiti igrača FK Sarajevo.", rekao je Aldin Đidić, osnivač Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda1919tz
Ti si dzidicu jedan veliki igrac bio i jedan veoma los sindikatlija
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije