Poznat potencijalni datum nove utakmice Rivera i Boce!
Nemile scene u kojima su navijači Rivera napali igrače Boce odgodili su veliki Superclasico u finalu Copa Libertadores (Foto: EPA)

Predsjednik Conmebola potvrdio

Poznat potencijalni datum nove utakmice Rivera i Boce!

Midhat Šljivak

Uzvratni meč finala Copa Libetadoresa između River Platea i Boce Juniors ponovo je odgođen.

Autobus sa fudbalerima Boce jučer je napadnut od strane navijača Rivera po dolasku na stadion, a kako je bilo povrijeđenih fudbalera odlučeno je da se meč odloži za danas u 21 sat.

Međutim, od današnjeg meča neće biti ništa. Conmebol je odlučio da se meč ponovo odgodi, a poznati su i datumi eventualnog revanša.

"U kontaktu sam sa predsjednicima ekipa i naći ćemo prvi slobodan termin. To neće biti naredni vikend jer se tada u Buenos Airesu održava samit G20. Prvi slobodan vikend je 8. i 9. decembar i vjeroatno da će tad meč biti odigran", rekao je predsjednik Conmebola Alejandro Dominguez.

Velika je šteta što meč neće biti odigran večeras, ali Dominguez je istakao da uslova za održavanje finala nema jer ekipe nemaju iste uslove za igru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi