Poznat sastav Argentine za SP

Mundobasket 2010

Poznat sastav Argentine za SP

Selektor reprezentacije Argentine, Sergio Hernandez, objavio je spisak reprezentativaca na koje računa za SP u Turskoj krajem ljeta. Među 16 igrača nema Manua Ginobilija, koji je ranije rekao kako neće igrati na SP.

Na spisku reprezentacije se nalaze četvorica igrača iz NBA, Luis Scola, Carlos Delfino, Fabricio Oberto i Andres Nocioni, zatim pet igrača iz ACB lige, a poziv je dobio i mladi play  Juan Manuel Fernandez sa Tempe Univerziteta iz NCAA lige koji bi naredne sezone trebao zaigrati u NBA. Ostalih šest igrača je iz klubova argentinske lige.

Pripreme za SP Argentina će početi 26. jula u Salti, gdje će 2. i 3. avgusta igrati pripremne utakmice na Super4 turniru na kojem još učestvuju Brazil, Portoriko i Urugvaj. 13. avgusta će preseliti u Španiju, a 15. i 17. avgusta igraju protiv Španije i Brazila. Završnu provjeru pred SP Argentina će imati u Ankari na turniru na kojem će učešće uzeti još Turska, Kanada i Libanon.

Spisak reprezentacije Argentine za Svjetsko prvenstvo u Turskoj:

Bekovi: Pablo Prigioni (Real Madrid), Juan Manuel Fernández (Temple University), Juan Pablo Figueroa (Atenas de Córdoba), Juan Pablo Cantero (Atenas de Cordoba) i Paolo Quinteros (CAI Zaragoza).
Krila: Carlos Delfino (Milwaukee Bucks), Andres Nocioni (Sacramento Kings), Carlos Sandes (Action Aid Fuenlabrada), Hernan Jasen (Asefa Estudiantes), Federico Kammerichs (Regatas Corrientes)i Marcos Mata (Peñarol de Mar del Plata).
Centri: Luis Scola (Houston Rockets), Leonardo Gutierrez (Penarol), Fabricio Oberto (Washington Wizards), Román González (Quimsa)i Juan Gutiérrez (Granada CB).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.