Poznat sastav Latvije za Eurobasket

Poznat sastav Latvije za Eurobasket

Midhat Šljivak

Prvi protivnik našoj reprezentaciji na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, selekcija Latvije, odredila je putnike na Eurobasket.

Selektor Ainars Bagatskis ne može računati na dva najbolja igrača, šutera Partizana Davisa Bertransa, te NBA košarakaša  Andris Biedrinša, ali i pored njihovog izostanka Latvija ima itekako opasnu reprezentaciju.

Na spisku Bagatskisa se nalaze:

Martiņs Meiers, Mareks Mejeris, Rolands Freimanis, Janis Blums, Janis Berziņš, Dairis Bertans, Rihards Kuksiks, Armands Šķele, Kristaps Janičenoks, Janis Strelnieks, Kaspars Berziņš i Andrejs Šeļakovs.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.