Poznat sastav Španije za Mundobasket

Mundobasket 2010

Poznat sastav Španije za Mundobasket

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Sergio Scariolo objavio je širi spisak igrača na koje računa za Mundobasket koji će se održati od 28. avgusta do 12. septembra u Turskoj.

Od standardnih igrača na spisku nema jedino Paua Gasola, koji je već ranije najavio kako će propustiti ovogodišnju akciju, ali da će biti na raspolaganju za OI u Londonu za dvije godine. Osim zvijezde Lakersa ostalih izostanaka ne bi trebalo biti.

Na spisku su se našli Fernando San Emeterio, krilo Caje Laboral koji je imao sjajnu sezonu, Sergio Llull, mladi play Real Madrida, Carlos Suarez, odlična trica Estudiantesa koji se našao u najboljoj petorci ACB lige, zatim Pablo Aguilar, Brad Oleson i Rafa Martinez, trojica mladih igrača koji su ove sezone u ACB ligi pokazala veliki potencijal...

Spisak Španije:
Playmakeri: Carlos Cabezas (Himki), José Manuel Calderón (Toronto Raptors), Sergio Llull (Real Madrid), Raúl López (Himki), Sergio Rodriguez (New York Knicks), Ricky Rubio (Barcelona), Victor Sada (Barcelona)
Bekovi: Saúl Blanco (Unicaja), Rudy Fernandez (Portland Trail Blazers), Rafa Martinez (Valencia), Juan Carlos Navarro (Barcelona), Brad Oleson (Caja Laboral),
Krila: Victor Claver (Valencia), Alex Mumbrú (Bilbao Basket), Berni Rodríguez (Unicaja), Fernando San Emeterio (Caja Laboral), Carlos Suárez (Estudiantes)
Krilni centri: Pablo Aguilar (Granada), Germán Gabriel (Estudiantes), Jorge Garbajosa (Real Madrid), Felipe Reyes (Real Madrid),
Centri: Marc Gasol (Memphis Grizzlies), Fran Vazquez (Barcelona).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti