Poznat spisak Hrvatske za SP, otpala dva igrača

U Katar otputovalo 16 rukometaša

Poznat spisak Hrvatske za SP, otpala dva igrača

Hrvatska rukometna reprezentacija je danas otputovala u Katar a selektor Slavko Goluža je uoči polaska saopštio konačni spisak putnika na Svjetsko prvenstvo.

Na spisku se nalazi šesnaest imena i to: Mirko Alilović (Veszprem), Filip Ivić (PPD Zagreb), Manuel Štrlek (Kielce), Ivan Ninčević (Bešiktaš), Ivan Čupić (Kielce), Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Igor Vori (PSG), Željko Musa (Kielce), Ilija Brozović (PPD Zagreb), Marko Kopljar (PSG), Luka Stepančić (PPD Zagreb), Damir Bičanić (Chambery), Ivan Slišković (Celje PL), Jakov Gojun (PSG), Igor Karačić (Vardar) i Domagoj Duvnjak (Kiel).

Goluža je odlučio u Katar krenuti bez Ivana Pešića i Sandra Obradovića koji su u posljednji čas ostali poziva za put na smotru najboljih.

Podsjećamo, Hrvatska se nalazi u grupi B zajedno sa našom reprezentacijom i svakako da će biti glavni favorit za osvajanje prvog mjesta. Imperativ rukometaša naših zapadnih susjeda jeste osvajanje šeste medalje na Svjetskim prvenstvima u svojoj historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.