Poznate sve učesnice Lige prvakinja

Poznate sve učesnice Lige prvakinja

Adnan Beganović

Proteklog vikenda odigrana su četiri kvalifikaciona turnira za Ligu prvakinja u rukometu.

U Grupi jedan igrali su Rostov, Viborg, Jolidon Cluj i Zaječar, a plasman u grupnu fazu Lige prvakinja izborile su rukometašice Viborga, koje su u finalnom susretu savladale Jolidon Cluj (37:21). Viborg će igrati u Grupi B zajedno sa Larvikom, Krimom i Podravkom.

U Grupi dva igrali su Elda Prestigio, Metalurg Skoplje, Byasen i Britterm, a pobjednik iste je Byasen, koji je u finalu rezultatom 20:17 savladao Metalurg. Byasen će igrati u Grupi A zajedno sa Midtyllandom, Budućnosti i njemačkim Thuringerom.

Kroz Grupu tri elitnog takmičenja dokopale su se rukometašice  njemačkog Buxtehundera, koje su u finalnom susretu savladale DVSC - Forum Debrecen (30:26). U ovoj Grupi igrali su još Zaglebie Lubin i Gil Eanes -Lagos, a njemačka ekipa igrat će u Grupi D Lige prvakinja zajedno sa Oltchimom, Itxakom i Dinamom iz Volgograda.

U Grupi 4 igrali su Randers, MizuWaAi Dalfsen, Savenhof i Tertnes Bergen, a u finalnom ssusretu Randers je bio bolji od Savenhofa (26:21). Danske rukometašice igrat će u Grupi C zajedno sa Gyorom, Hypom i Metzom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.