Poznati Brazilci za Copa Americu

Menezes objavio spisak reprezentativaca

Poznati Brazilci za Copa Americu

Adnan Beganović

Selektor brazilske fudbalske reprezentacije, Mano Menezes, objavio je imena igrača na koje će računati na prvenstvu Južne Amerike.

Nakon pobjede nad Rumunijom brazilski selektor objavio je imena igrača koji će putovati u Argentinu na Copa Americu.

Na Menezesov spisku nalaze se i dvojica najtalentovanijih brazilskih fudbalera, Neymar i Ganso, dok je jedino iznenađenje nepozivanje napadača Villarreala, Nilmara.

Prvenstvo Južne Amerike počinje 1. jula u Argentini, a Brazil se nalazi u grupi B zajedno sa Ekvadorom, Venecuelom i Paragvajem.

Spisak reprezentativaca:
Golmani: Victor (Gremio), Julio Cesar (Inter)

Odbrana: Daniel Alves (Barcelona), Maicon (Inter), Andre Santos (Fenerbahče), Adriano (Barcelona), Lucio (Inter), Thiago Silva (Milan), David Luiz (Chelsea) Luisao (Benfica)

Vezni red: Lucas Leiva (Liverpool), Ramires (Chelsea), Sandro (Tottenham), Jadson (Šahtar), Elias (Atletico Madrid), Elano (Santos), Paulo Henrique Ganso (Santos), Lucas Silva (Sao Paulo)

Napad: Robinho (Milan), Alexandre Pato (Milan), Fred (Fluminense), Neymar (Santos)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.