Poznati četvrtfinalisti predolimpijskog turnira

Poznati četvrtfinalisti predolimpijskog turnira

Midhat Šljivak

Sinoćnjim susretima u Karakasu u Venecueli, završena je grupna faza predolimpijskog košarkaškog turnira, a osam najboljih ekipa se plasiralo u četvrtfinale.


U utakmicama odigranim sinoć Nigerija je napravila veliko iznenađenje savladavši Litvaniju 86:80, te su na taj način obezbijedili plasman u četvrtfinale. Nigerija je imala konstantnu prednost tokom kompletnog susreta, te su zasluženo slavili. Derrick Obasohan je sa 20 poena predvodio Nigeriju, Aminu je dodao 16, a Skin 15 koševa. Kod Litvanaca Linas Kleiza je ubacio 22 poena.

Grci su zahvaljujući sjajnom Vassiliosu Spanolisu savladali Portoriko sa 98:84. Spanoulis je susret završio sa 27 poena ,dok je kod Portorika PJ Ramos ubacio 15 poena.


Parovi četvrtfinala:

Grčka - Nigerija
Litvanija - Portoriko
Rusija - Angola
Makedonija - Dominikanska Republika

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.