Poznati engleski sudija se oglasio povodom Ronaldovog isključenja

Nakon kontroverzne odluke

Poznati engleski sudija se oglasio povodom Ronaldovog isključenja

S. Grebović

Cijeli fudbalski svijet osudio je odluku njemačkog arbitra Felixa Brycha da Cristianu Ronaldu pokaže crveni karton nakon što je Portugalac po glavi dotakao Jeisona Murilla, a među kritičarima Brychove odluke je Martin Clattenburg.

Poznati britanski sudija mišljenja je da je pomoćnik sa kojim se Brych konsultovao iz prva mislio da je Ronaldo koristio lakat u duelu sa Murillom dok je ovaj ležao na zemlji te da je to presudilo.

"Njegove suze su samo dokaz koliko mu je isključenje teško palo u debiju za svoj novi klub, što još jednom pokazuje koliki je borac Cristiano", rekao je Clattenburg i još dodaje:

"Sam intezitet prekršaja nije bio veliki i nije mi jasno kako je dodatni pomoćnik, koji je bio udaljen 20 metara mogao vidjeti da je Cristiano koristio lakat. Da sam bio na Brychovom mjestu svirao bi faul za Valenciju i dao žuti karton i Murillu i Ronaldu", mišljenja je jedan od najboljih premierligaških sudija.

Top Komentari

zenica78
to bi i bila ispravna odluka
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi