Poznati Hrvati za SP
Josip Vranković na raspolaganju ima 33 igrača

Vranković objavio spisak reprezentacije

Poznati Hrvati za SP

Novi selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Josip Vranković objavio je širi spisak igrača na koje računa za SP u Turskoj ovog ljeta. Na spisku ima veliki broj mladih košarkaša čije vrijeme tek dolazi.

Od igrača koji su igrali kod Jasmina Repeše na Eurobasketu u Poljskoj nema iskusnih Nikše Prkačina i Sandra Nicevića, a na spisku su Sarajlija Goran Suton i Mario Kasun koji je nakon Eurobasketa bio najavio povlačenje iz reprezentacije.

Na spisku je nekoliko mladih igrača koji su prava budućnost hrvatske košarke. Vranković je na spisak uvrstio Prostrana, Zubčića, Radoševića, Delaša, Žorića, Bogdanovića, Karlovića, a tu su i Vedran Vukušić i Ante Tomić. Na spisku se našao i iskusni Marino Baždarić.

Pored spiska igrača Vranković je javnosti predstavio i stručni štab reprezentacije. Pomoćnici Joki Vrankoviću biće Mladen Erjavec i Tomislav Mijatović, dok će se o fizičkoj spremi igrača brinuti Luka Milanović.

Spisak Hrvatske za SP u Turskoj:

BEKOVI: Zoran Planinić, Davor Kus, Marko Popović, Marino Baždarić, Roko-Leni Ukić, Damir Rančić, Rok Stipčević, Jakov Vladović, Krunoslav Simon, Toni Prostran, Bojan Bogdanović.

KRILA: Marko Tomas, Marin Rozić, Hrvoje Perić, Damjan Rudež, Mario Stojić, Zoran Vrkić, Matej Karlović.

KRILNI CENTRI: Damir Markota, Vedran Vukušić, Mario Delaš, Luka Žorić, Tomislav Zubčić, Marko Banić.

CENTRI: Mario Kasun, Nikola Vujčić, Ante Tomić, Krešimir Lončar, Goran Suton, Drago Pašalić, Lukša Andrić, Leon Radošević, Stanko Barać.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.