Poznati kandidati za SP 2019. i 2023. godine

Šest zemalja želi organizaciju svjetske smotre

Poznati kandidati za SP 2019. i 2023. godine

Teme:

FIBA je objavila imena šest kandidata za organizaciju naredna dva Svjetska prvenstva (Svjetska kupa) 2019. i 2023. godine. Kandidati su Kina, Filipini, Katar, Turska, Njemačka samostalno ili sa Francuskom.

Odluka o domaćinu Svjetskog prvenstva 2019. godine trebala bi biti objavljena prilikom sastanka glavnog boarda FIBA-e 18. i 19. juna naredne godine. Nakon toga će biti poznato koje zemlje ostaju u igri za organizaciju tog narednog 2023. godine. Svjetsko prvenstvo 2019. godine biće prvo organizovano za 32 reprezentacije, a kvalifkacije će biti igrane po novom sistemu. Od gore navedinih kandidata, Filipini su bili domaćini 1978. godine, Turska prije četiri godine, dok Kina, Njemačka i Francuska nikada nisu bili domaćini svjetske smotre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti