Poznati novi termini utakmica Olimpik - Sarajevo  i Željezničar - Zrinjski

Promjena zbog evropskih mečeva

Poznati novi termini utakmica Olimpik - Sarajevo i Željezničar - Zrinjski · Saznajemo

E. Čaušević

Bh. klubovi počinju svoj put u Evropi ovog mjeseca, a prvi će na teren igrači Sarajeva.

Sarajevo igra u gostima protiv velškog Connah's Quay Nomadsa 19. avgusta, odnosno naredne srijede. Zbog toga su iz bordo kluba tražili odgodu utakmice protiv Olimpika u okviru četvrtog kola Premijer lige koja se trebala igrati ovog vikenda.

Iz Olimpika su pristali da se utakmica odgodi, a sada je to potvrdila i Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH. Kako saznajemo ovaj meč će se odigrati u naknadnom terminu, tačnije 16. septembra.

Također, uvažen je i zahtjev i FK Željezničar za meč šestog kola u kojem su Plavi 29. avgusta trebali dočekati Zrinjski, još jednog bh. predstavnika u Evropi. No, s obzirom da oba tima dva dana ranije igraju mečeve u prvom pretkolu Evropske lige Takmičarska komisija odobrila je da se meč šestog kola pomjeri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naime, odlučeno je da će se i derbi između Željezničara i Zrinjskog odgoditi i također odigrati 16. septembra.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NoName
Gdje su sad one picke sa juga sto su jucer srali po Sarajevu sto je zatrazilo odgodu...
15 5
senad035
Jbs i to, ovo samo kod nas ima da se radi meceva u Europi odgadjaju mecevi u nasoj ligi
2 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi