Poznati protivnici Slobode na pripremama u Turskoj

Odigrat će četiri prijateljska susreta

Poznati protivnici Slobode na pripremama u Turskoj

Adnan Beganović

Fudbaleri aktuelnog lidera premijerligaške karavane, FK Sloboda, nalaze se na zasluženom odmoru, a s pripremama za drugi dio sezone počet će 16. januara.

Prvi dio priprema fudbaleri Slobode obavit će u Tuzli i u Međugorju, a od 6. do 20. februara boravit će u Antaliji gdje će odigrati i nekoliko prijateljskih susreta.

Prvi prijateljski susret Sloboda će u Antaliji odigrati 10. februara, a protivnik će izabranicima Husrefa Musemića biti njemački Saarbrucken.

Tri dana kasnije Sloboda će snage odmjeriti sa danskim Nordsjaellandom, a 16. će protivnik trenutnom lideru premijerligaške karavane najvjerovatnije biti kineski prvak Guangzhou. Dan prije povratka u Tuzlu izabranici Husrefa Musemića igrat će protiv trenutno trećeplasirane ekipe ukrajinskog prvaka Zorye.

"Iako su igrači na odmoru posla za nas ostale uvijek ima. Prvi dio priprema obavit ćemo u Tuzli, pa zatim idemo sedam dana u Međugorje, a onda u Antaliju. Dogovorili smo odigravanje četiri prijateljska susreta i to sa dosta respektabilnim protivnicima. Želimo igračima i stručnom štabu obezbijediti idealne uslove za pripreme i mislim da smo na dobrom putu", za SportSport.ba je izjavio direktor FK Sloboda, Sabahudin Vugdalić, koji se osvrnuo i na špekulacije o promjenama u igračkom kadru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Po tom pitanju nema ništa novo, odnosno šef stručnog štaba je taj koji odlučuju o pojačanjima i eventualnim odlascima. Dakle, sve što se spominje u medijima i u čaršiji su samo špekulacije koje nemaju nikakvog osnova".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.