Poznati sudija napušta Premiership

Mark Clattenburg ne želi više suditi

Poznati sudija napušta Premiership

M. Šljivak

Engleski sudija Mark Clattenburg odlučio se povući iz Premier lige.

Ovaj 41-godišnjak se na ovaj potez odlučio zbog manjka podrške od vodećih ljudi iz sudijske komisije u borbi za veće plate vodećih sudija u Premiershipu.

Nakon što se nije uspio izboriti za povećanje prihoda, Clattenburg je zatražio raskid ugovora, što mu još uvijek nisu dozvolili, ali očekuje se da će mu ugovor biti uskoro i raskinut.

Ipak, vjeruje se kako će jedan od najboljih sudija na svijetu nastaviti karijeru, ali van Engleske.

On već ima ponude iz mnogobrojnih zemalja, koje ga žele vidjeti kao djelitelja pravde na svojim terenima. Tako su mu na stolu već ponude iz Saudijske Arabije i Kine, koje su spremni Clatteburgu platiti koliko traži, kako bi sudio najbolje utakmice ovih liga.

Sudijsku karijeru je Clattenburg počeo davne 1993. godine. Premier ligu je počeo da sudi prije 13 godina, a na listi FIFA je od 2006. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Protekle sezone je imao čast da sudi velike mečeve među kojima je finale Lige prvake, Evropskog prvenstva, te finale FA Kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi