Poznati svi učesnici Final Foura
Byars je odveo Albu na Final Four

Eurocup

Poznati svi učesnici Final Foura

Teme:

Poznati su svi učesnici Final Foura košarkaškog Eurocupa koji će se odigrati u baskijskom gradu Victoriji u Fernando Buesa Areni, domu Caje Laboral.

Tamo ćemo gledati dva španska tima, Valenciju i Bilbao, berlinsku Albu i atinski Panellinios. Bilbao će igrati u gradu udaljenom samo oko 100 kilometara od Bilbaoa.

Alba je uspjela nadoknaditi minus od šest poena iz prve utakmice u Jeruslaemu i slaviti pobjedu nad Hapoelom (72:59) i izboriti plasman na Final Four u Victoriji. Berlinski tim su do pobjede odveli Derrick Byars sa 16 i Adam Chubb sa 14 poena, dok je Pooh Jeter sa 19 poena bio najbolji u redovima Hapoela.

Nymburk je slavio u gostima kod Bilbaoa sa 52:46, ali je to bilo nedovoljno, jer su u prvoj utakmici u Češkoj poraženi sa dvanaest poena razlike. Arthur Lee je bio najefikasniji kod Nymburka sa 12 poena, a Marko Banić s istim brojem poena kod Bilbaoa.

Gran Canaria nije uspjela nadoknaditi minus od 11 poena protiv grčkog Panelliniosa. Canarci su slavili sa 75:68, ali to im je bila samo utješna pobjeda za oproštaj. Jaycee Carroll je sa 17 poena predvodio Canariju do pobjede, a Roderick Blakney je kod Panelliniosa ubacio 15 poena.

Valencia je jedini tim koji je u oba meča upisao pobjedu. Izabranici Nevena Spahije tokom cijele sezone pokazali su najviše, a večeras su potpuno razbili Arisa rezultatom 85:67. Thomas Kelati je sa 18 poena predvodio Valenciju do pobjede, dok je Matt Walsh sa 15 poena i 7 skokova predvodio Aris.

Rezultati:

Alba Berlin – Hapoel Jerusalem 72:59
Bilbao – Nymburk 46:52
Gran Canaria – Panellinios 75:68
Valencia – Aris 85:68

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.