Poznati test protivnici SAD-a pred OI u Riju

Odigrat će pet mečeva

Poznati test protivnici SAD-a pred OI u Riju

D. Vejo

Košarkaši SAD-a odigrat će pet kontrolnih utakmica prije odlaska na Olimpijske igre u Rio de Janeiro. Protivnici će biti, Argentina, Kina dva puta, Vencuela te Nigerija.

Poprilično laki protivnici za košarkašku silu kao što su Ameri. Oni sa jasnim zadatkom idu na OI, a to je osvajanje trećeg uzastopnog zlata na ovom globalnom takmičenju. Još uvijek nije poznato u kakvom će sastavu nastupiti na istim ali jedno je sigurno, a to je da su favoriti.

Prvi meč je sa Argentinom i predviđen je za 22. jul u Las Vegasu, dok će nakon toga dva susreta odigrati sa Kinom također u svojoj državi, a zatim snage će odmjeriti ponovo u Americi protiv Venecuele. U posljednjoj kontrolnoj utakmici svoja koplja će ukrstiti protiv Nigerije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi