Poznati učesnici EP za rukometaše
Francuska brani zlato

Poznati učesnici EP za rukometaše

O. Lekić

Nakon utakmica posljednjeg kola u sedam kvalifikacionih grupa poznato je svih 16 učesnika muškog rukometnog Evropskog prvenstva, koje će se od 17. do 29. januara naredne godine održati u Srbiji. 

Nastup na evropskom prvenstvu direktno su osigurale Francuska kao branioc naslova i Srbija, kao organizator, te preko kvalifikacija Mađarska i Makedonija iz grupe 1, Hrvatska i Španija iz grupe 2, Poljska i Slovenija iz grupe 3, Švedska i Slovačka iz grupe 4, Njemačka i Island iz grupe 5, Norveška i Češka iz grupe 6 te Danska i Rusija iz grupe 7.

Žrijeb grupa (4) obavit će se u srijedu, 15. juna, u Beogradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.