Poznato kada će se Courtois vratiti na teren
Foto: EPA

Zadobio bizarnu povredu zgloba

Poznato kada će se Courtois vratiti na teren

Endin Čaušević

Fudbaleri Chelseaja poraženi su jučer na gostovanju protiv Manchester Uniteda (2:0) u derbiju 33. kola engleskog Premiershipa.

Ovim porazom Plavci su dodatno sebi zakomplikovali borbu za titulu prvaka Engleske jer sada u odnosu na Tottenham imaju samo četiri boda više. Antonio Conte je pred početak meča bio u velikim problemima jer nije mogao računati na golmana Thibauta Courtoisa koji je zadobio bizarnu povredu pa je umjesto njega na gol stao bh. golman Asmir Begović.

Engleski mediji objavili su jutros da je Courtois povrijedio zglob desne noge dok je snimao reklamu za NBA. Belgijanac se povrijedio prilikom igranja košarke što je naljutilo navijače Plavaca jer se to desilo u finišu sezone kada je najpotrebniji ekipi.

Međutim, sve su šanse da će se Courtois veoma brzo vratiti među stative. Navodno, Belgijanac bi trebao biti spreman već za utakmicu polufinala FA Kupa između Chelseaja i Tottenhama koja se igra u subotu. U slučaju da Belgijanac ne bude spreman svoju šansu kao zapeta puška ponovo čeka naš Asmir Begović.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi