Poznato zbog čega Džanan Musa ne ide na EP za juniore

Vujošević računa na njega

Poznato zbog čega Džanan Musa ne ide na EP za juniore

Endin Čaušević

Selektor juniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Boris Džidić, jučer je objavio širi spisak igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Naši juniori će učestvovati ponovo na Evropskom prvenstvu koje se igra od 29. jula do 06. avgusta u Slovačkoj. Džidić je objavio širi spisak na kojem se nalaze 24 košarkaša, a mnogo prašine diglo se u bh. javnosti što na spisku nije bilo našeg najboljeg mladog igrača Džanana Muse.

Sigurno je da bi naš tim bio mnogo jači sa Musom u ekipi, no mladi košarkaš Cedevite se ovaj put nije našao na spisku selektora bh. juniora. Međutim, iza toga stoji jako dobar razlog.

Naime, Musa neće moći pomoći svojim vršnjacima u Slovačkoj na Evropskom prvenstvu, jer selektor naše seniorske selekcije Duško Vujošević računa na usluge ovog 18-godišnjeg košarkaša. Naša seniorska selekcija okuplja se 2. jula i pripremat će se za pretkvalifikacije koje se igraju mjesec dana kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti