Prandelli:  Cigarini je nasljednik Pirla

Prandelli: Cigarini je nasljednik Pirla

Edmir Škorić

Italijanski selektor Cesare Prandelli smatra kako će Luca Cigarini biti nasljednik Andrea Pirla na 'plejmekerskoj' poziciji.

Italija ima malo igrača kao što je Milanov veznjak Andrea Pirlo, te tamošnja javnost sa razlogom strahuje da se iskusni playmaker povuče iz reprezentacije. No, selektor Prandelli je pronašao idealnu alternativu.

"Tko može naslijediti Pirla? Luca Cigarini. Tokom mog boravka u Parmi, nazivali smo ga 'profesor'. U Španjolskoj će puno napredovati, ali očito je kako ću ga držati na oku. Uz sve tehničke vještine, on je i veliki profesionalalc", kazao je Prandelli.

24-godišnji Cigarini je ovog ljeta iz Napolija posuđen Sevilli, a Andalužani njegov ugovor mogu otkupiti na kraju sezone i to za 8 miliona eura.

Italija je u kvalifikacije za odlazak na EP 2012. godine u Poljsku i Ukrajinu startala gostujućom pobjedom u Talinu protiv Estonije (1:2). Iste one Estonije koja je "stradala" u Zenici. Podsjećamo, izabranici tadašnjeg selektora Ćire Blaževića slavili su rezultatom 7:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.