Prandelli presretan prolazom u polufinale
Adrian Mutu postigao dva od tri gola protiv Lazija

Fiorentina izbacila Lazio

Prandelli presretan prolazom u polufinale

Edmir Škorić

Fiorentina je pobjedom nad Lazijom (3:2) prošla u polufinale Kupa Italije. Trener Viola Cesare Prandelli presretan je zbog ovog uspjeha njegove momčadi.

Dva gola Adrian Mutua i jedan Kroldrupa bili su dovoljni da se ponište golovi Zaratea i Rocchija, te da 'ljubičice' na kraju slave prolaz u polufinale italijanskog Kupa.

"Prošli smo dalje, a to je ono što sam najviše želio. Moram pohvaliti Lazio, koji ima dobru momčad, ali svaka utakmica ovdje je izuzetno teška", kazao je Prandelli za Eurosport, te dodao.

"Volio bih da smo održali dva gola prednosti, no sada je najmanje važna gol razlika. Drago mi je zbog mojih igrača."

Prandellija ne brine idući protivnik u polufinalu te je isključivo sretan zbog pobjede nad Fiorentinom.

"Inter ili Juventus? Uopće mi nije važno. Zašto se to oni ne bi pitali, kada je Fiorentina u polufinalu", dodaje italijanski stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije