"Pravi Džeko nedostaje Seriji A, trenutno mi djeluje nervozno"

Antonio Di Gennaro komentariše Dijamanta

"Pravi Džeko nedostaje Seriji A, trenutno mi djeluje nervozno"

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko bilježi poprilično neubjedljiv start u Seriji A, uostalom baš kao i cijeli tim Rome koji igra ispod svih očekivanja.

Ekipa koja je prošle sezone igrala polufinale Lige prvaka danas zauzima tek 14. mjesto u Seriji A sa pet bodova, a bez pobjede je već četiri utakmice. Ako se tome doda i poraz od Real Madrida rezultatom 3:0 u Ligi prvaka, onda se dođe do zaključka da je Vučica u pravoj rezultatskoj krizi.

Džeki na startu nove sezone ne ide baš najbolje i u dosadašnjih pet utakmica je postigao samo jedan gol uz dvije asistencije. Prema riječima bivšeg italijanskog fudbalera Antonija Di Gennara, upravo 'pravi Dijamant' trenutno najviše nedostaje Seriji A koju su tokom ljeta pojačale neke velike zvijezde poput Cristiana Ronalda.

"Džeko je u ovom trenutku fudbaler koji najviše nedostaje Seriji A. Navikli smo na njegove golove, a trenutno mi djeluje poprilično nervozno. Mislim da ne dobija dovoljno lopti, a njemu su kao napadaču neophodna dobra proigravanja", započeo je Di Gennaro, koji je prokomentarisao i Di Francesca:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne može biti problem u treneru, ako znamo da je isti taj čovjek odveo Romu do polufinala Lige prvaka što je ogroman uspjeh. Mislim da se Romina ekipa još uvijek nije pronašla na terenu. Imaju mnogo novih igrača i potrebno je neko vrijeme da se stvari poslože".

Antonio di Gennaro (59) je tokom karijere nastupao za Fiorentinu, Perugiju, Veronu, Bari i Barlettu, a za Italiju je odigrao 15 utakmica uz četiri gola. Trenutno obnaša jednu od direktorskih pozicija u Fiorentini, za koju je igrao od 1976. do 1980. godine.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Ne može Džeko postizati golove ako ne dobija prave lopte. Prodali su Pjanića, Naingolana, Strotmana, Salaha, Toti se povukao... Ko da mu asistira?
13 1
Novibroj
Dzeko da zabije svaku utakmicu 2 gola Roma ce opet da izgubi. Problem je odbrana i sredina. Niz godina imalisu dobre golmane danas brani robi Olsen koji cak nije mogo biti u prvoj postavi kopenhagena. Rasprodali sve igrace a ono sto je na raspolaganju je smijesno za Tim koji igra champions ligu . Ova transfer politika je similarna kao od Milana put ka propasti.
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi