Praznik fudbala u Tuzli: I Plavi će imati veliku podršku

Veliki derbi Premijer lige BiH

Praznik fudbala u Tuzli: I Plavi će imati veliku podršku

Sutra se na terenima širom Bosne i Hercegovine igraju dueli 22. kola Premijer lige BiH, a veliki derbi bit će odigran na Tušnju gdje se sastaju Sloboda i Željezničar.

Karte za ovu utakmicu u prodaju su puštene već u srijedu, a očekuje se da će stadion Tušanj biti jako dobro popunjen. U samom gradu Tuzla vlada prava fudbalska atmosfera i svi željno iščekuju ovaj veliki susret koji bi mogao biti i prekretnica za dalji tok takmičenja u Premijer ligi BiH.

Prema informacijama koje ima naš portal, ekipa Željezničara imat će također veliku podršku na Tušnju, a organizatori meča obavješteni su da će oko 300 navijača Plavih sa Grbavice stići na utakmicu u organizovanom prevozu. Ovu informaciju potvrdili su nam i iz FK Sloboda.

Tuzlaci trenutno drže lidersku poziciju na tabeli sa 47 osvojenih bodova, dok je Željezničar na 6. mjestu sa deset bodova manje. Treba reći i to da su obje ekipe u sjajnoj formi i da su se plasirali u polufinale Kupa BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je u Premijer ligi nanizao četiri vezane pobjede, a ako tome dodamo i dvije u Kupu protiv Borca, onda se vidi da Plavi na Tušanj dolaze u odličnoj formi. S druge strane, Sloboda je početkom sedmice protutnjala Koševom i izbacila Sarajevo iz Kupa BiH, dok u ligi imaju četiri pobjede iz zadnjih pet mečeva.

Meč na Tušnju igra se sutra sa početkom od 15.00 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi