Praznik fudbala: Utakmice koje danas ne smijete propustiti ni za živu glavu!

Sve je u sjeni okršaja na La Bomboneri

Praznik fudbala: Utakmice koje danas ne smijete propustiti ni za živu glavu!

Endin Čaušević

Ljubitelji fudbala danas mogu uživati cijeli dan u nevjerovatnim utakmicama koje se igraju širom svijeta. Veliki derbiji igraju se u Engleskoj, Italiji i Francuskoj, ali sve je sigurno u sjeni okršaja Boca Juniors i River Platea u meču finala Copa Libertadores.

Današnji dan počinje velikim gradskim derbijem u Engleskoj gdje se na Etihadu sastaju Manchester City i Manchester United. City je i dalje bez poraza u novoj sezoni Premiershipa, dok lagano u pravu formu ulazi i United. Crveni đavoli na Etihad stižu na krilima pobjede protiv Juventusa i jasno je da nas očekuje još jedan spektakularan meč ovih rivala.

Međutim, što se tiče kladionica tu su stvari poprilično jasne. Veliki favorit za pobjedu u ovom susretu je City, dok se Unitedu daju male šanse da s tri boda može napustiti Etihad. Ipak, veliki šok je za sve da je baš tolika kvota na pobjedu Uniteda, te to sigurno još nije upamćeno u ovom gradskom derbiju. Kvote kladionice MOZZART za ovaj meč možete pogledati na OVOM linku. Utakmica na Etihadu igra se danas od 17:30 sati.

Još jedan veliki derbi igra se u Evropi, ali u Italiji gdje se na San Siru sastaju Milan i Juventus. I u ovom slučaju su stvari jasne da je Juve veliki favorit, te da je Rossonerima zaista potrebno čudo da večeras nanesu poraz prvaku Italije. Kladionice su jasne i u ovom slučaju što ovaj put nije iznenađenje. Na OVOM linku možete pogledati ponudu za meč na San Siru koji se igra večeras od 20:30 sati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Veliki derbi, ali samo na papiru, večeras igraju Monaco i PSG. Jasno je da je PSG veliki favorit, te da će trebati čudo Monacu da dođe do pobjede. Klub iz Kneževine je u očajnoj formi ove sezone, a ovo će biti prvi derbi za Thierryja Henryja koji je nedavno preuzeo Monaco. PSG je i prema kladionicama u prednosti, a kvote na ovaj meč pogledajte na OVOM linku. Meč se igra od 21 sat.

Vikend se ne može završiti na bolji način nego velikim okršajem Boce Juniors i River Platea. Ovaj meč se trebao igrati sinoć na La Bomboneri, ali je odgođen zbog kiše. Ipak, večeras nas čeka sigurno spektakularan meč kao što smo i navikli u susretima ljutih rivala. Najveći derbi na svijetu počinje u 20 sati i to je utakmica koju ne smijete propustiti. Boca i River su poprilično izjednačene što se tiče kladionice, no jasno je ko je večeras blagi favoriti, a to možete pogledati na OVOM linku.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi