Prce: Kad si stranac moraš dati puno više da bi te priznali

Bh. rukometni reprezentativac Nikola Prce

Prce: Kad si stranac moraš dati puno više da bi te priznali

D. Rakanović

Bosanskohercegovački reprezentativac Nikola Prce iza sebe ima još jednu uspješnu sezonu u Poljskoj. 

Na nedavno održanoj Gala večeri poljske Superlige u Varšavi dodijeljene su nagrade najbolji igračima i trenerima prvenstva. Prce je bio nominovan za najboljeg beka, a nagradu je osovjio Pawel Paczkowski iz Kielcea. Prce je prema glasovima trenera i igrača zauzeo treće mjesto.

Za bh. reprezentativca je velika stvar da je bio jedini lijevi bek među nominovanima. 

Prce je rekao da je to za njega veliko priznanje jer kad si stranac moraš dati puno više da bi te priznali. 

"Prvi puta je ovako nešto napravljeno za rukomet koji je izdignut iz sjene i iznad ustaljenih pozicija na kojima jeste. Organizacija je bila super, a za mene je to veliko priznanje jer kad si stranac bilo gdje moraš dati puno više da bi te priznali. Mislim da sam zaslužio jer sam odigrao odličnu sezonu, ali ne samo ovu, nego i prošlu", rekao je Prce za Dnevnilist.

Osim priznanja od poljskog rukometnog saveza i mediji u Poljskoj su ga birali u idelne sedmorke prvenstva.  

Prce koji već treću sezonu nastupa sa velikim uspjehom za Azoty vodio je svoju ekipu do 3. mjesta u prvenstvu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi