Prce potpisao za Ademar Leon
Nikola Prce još uvijek ne želi igrati za BiH

Bh. rukometaš neće se odazvati Demiroviću

Prce potpisao za Ademar Leon

Nikola Prce, rukometni internacionalac koji nastupa u Španiji na ljeto će napustiti Oktavio iz Vige, ali će ostati u ASOBAL ligi. Naime, Prco je dogvoorio saradnju i već potpisao dvogodišnji ugovor sa Ademar Leonom, jednim od najboljih i najbogatijih španskih klubova.

„Od naredne sezone član sam Ademar Leona. Potpisao sam na dvije plus jednu godinu i sada s olakšanjem privodim tekuću sezonu kraju. Riječ je o velikom ugovoru, najboljem u karijeri i to je uvjerljivo najveći klub čiji sam dres nosio. Vidjet ćemo šta će biti s reorganizacijom Lige evropskih prvaka. Ademar ima dobre izglede da se nađe u društvu najboljih“, izjavio je Prce za Dnevni avaz.

Prce je prošle godine, nakon kvalifikacionog meča sa Italijom obznanio da više neće igrati za reprezentaciju BiH. Iako je dobio poziv selektora Halida Demirovića za odlučujuće utakmice kvalifiakcija za EP u Austriji, te Mediteranske igre u Italiji, naš internacionalac izjavio je da se neće pojaviti na okupljanju.

„Ne znam šta bih rekao. Gledao sam utakmice protiv Srbije, ta kratka klupa se spominje, prva postava nam iznese teret utakmice, a ostalih sedam igrača uopće ne ulazi u igru. Ne znam što su ih onda zvali. Meni je to smetalo i ranije, i zato sam odlučio da ne igram za reprezentaciju dok se situacija ne promijeni“, rekao je Prce.

U dvomeču protiv Srbije se, kaže, uvjerio da se situacija nije promijenila, pa prema tome, nema potrebe ni da ga zovu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.