Prciću 90 minuta u porazu Rennesa, bitna pobjeda Bastije

Liga 1

Prciću 90 minuta u porazu Rennesa, bitna pobjeda Bastije

E. Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Sanjin Prcić igrao je 90 minuta u gostujućem porazu Rennesa od Bastije.

Prcić je danas ponovo zauzeo svoje mjesto među najboljih 11, a njegov Rennes je u 35. kolu Lige 1 poražen s 1:0 od Bastije. Crivelli je u 68. minuti postigao jedini gol na meču.

Ovom pobjedom Bastia, koja je i dalje na dnu, zadržala je šanse da ostane u ligi, pošto je samo dva boda od tima koji se nalazi izvan opasne zone, a to je Caen. Rennes je s 44 boda na devetom mjestu i nema poseban imperativ u preostalim mečevima.

Lille je u Montpellieru slavio s 3:0, a pogotke su postigli De Preville s penala u 13. minuti, Xeka u 56. i Terrier u 75. minuti. Ni Lille, a ni Montpellier nemaju šta ni dobiti, a ni izgubiti do kraja sezone.

St. Etienne je pogocima Pajota i Hamoume s 2:0 slavio u Guingampu i sada je na šest bodova od Evrope, no do kraja su još četiri kola i teško će se Zeleni proslaviti. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Metz je današnjom pobjedom nad Nancyjem (2:1) došao korak od opstanak, a strijelci u pobjedi domaćina bili su Sarr i Nguette, dok je Maouassa dao jedini gol za goste. Još dodajmo da je Nantes s 1:0 savladao Lorient.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi