Precious Ugwu u čekanju BiH danas debituje za Nizozemsku U-17 selekciju
Precious Ugwu koji je izrazio želju da igra za Bosnu i Hercegovinu, danas je na klupi U-17 selekcije Nizozemske.

Čeka šansu s klupe

Precious Ugwu u čekanju BiH danas debituje za Nizozemsku U-17 selekciju

Eldar Ganibegović

Prije nekoliko mjeseci predstavili smo Preciousa Ugwua. Radi se o 17-godišnjem defanzivcu Ajaxa koji ima pravo da nastupa za čak četiri selekcije - Nigeriju, Bosnu i Hercegovinu, Nizozemsku i Njemačku.

Njegov otac je iz Nigerije, dok je majka Mirela Bosanka. Rođen je u Njemačkoj, već dugo živi u Nizozemskoj, te je nedavno pokrenuo proces za dobijanje bh. državljanstva.

Iz reprezentacije Bosne i Hercegovine još nije kontaktiran, a nakon nastupa za U-15 selekciju Nizozemske, danas očekuje i debi u kadetskoj selekciji.

Opis nije dostupan.

Naime, Nizozemska od 19 sati igra prvi meč elitnog dijela kvalifikacija za U-17 Evropsko prvenstvo, a Ugwu se nalazi na klupi za rezervne igrače.

Vidjet ćemo da li će danas debitovati za kadetski tim, no ono što je svakako najbitnije za nas jeste to da u budućnosti obuče dres Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Kako nam je u telefonskom razgovoru otkrila Mirela, majka Preciousa Ugwua, za njega su već zvali i iz Fudbalskog saveza Nigerije, ali mladi Precious je svoju odluku donio.

"Zvali su nas prije nekoliko dana, po ko zna koji put iz Nigerije. Žele da Precious dođe tamo i igra za njih, ali nema od toga ništa. On je meni već rekao da je donio odluku i da želi igrati za Bosnu i Hercegovinu", rekla je Mirela Ugwu, te je dodao:

"Precious je rođen u Njemačkoj i ima njihove papire, a ima i papire od Nizozemske jer dugo živimo tu. Bilo smo dosta puta u Bosni i zavolio je sve to dole. Baš zato je i odlučio da želi da igra za Bosnu i Hercegovinu", kaže Mirela.

Iako mu je primarna pozicija štopera, Ugwu se jako dobro snalazi i na poziciji zadnjeg veznog, ali i na desnom beku.

U omladinski tim Ajaxa Ugwu je stigao iz OSV Oostzaana 2014. godine, a ugovor sa velikanom iz Nizozemske veže ga do 2024. godine.

Top Komentari

Antikomunjara
Prvo papirologija mora biti gotova...
0 1
konjnakvadrat
Mirela draga de ti prvo reci nama Sta je tvoj sin po vjeri,pitam za jarana zbog kvote pozvanih igraca u repku Hvala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti