Prečka u 93. minuti spasila Lyon da se ne obruka protiv najlošije ekipe u ligi
Fekir je postigao sjajan gol u prvom poluvremenu

Lyon se kockao do posljednjeg trenutka

Prečka u 93. minuti spasila Lyon da se ne obruka protiv najlošije ekipe u ligi

S. Pašalić

Nogometaši Lyona su u 25. kolu francuskog prvenstva dočekali na svom terenu Guingamp koji se nalazi na posljednjem mjestu na tabeli i upisali pobjedu od 2:1.

Lyon je od samog početka utakmice krenuo sa napadima na gol Guingampa i u 9 minuti su uspjeli postići gol, ali ga je sudija poništio zbog ofsajda.

U 13 minuti Lyon je propustio veliku šansu kada je Moussa Dembele sa pet metara pucao, ali je gostujući igrač uklizao i skrenuo loptu u korner.

Domaći su ipak stigli do vodstva u 15 minuti kada je Martin Terrier nakon odbijanca sjajno pogodio za 1:0. Guingamp je iz ničega stigao do izjednačenja kada je Pedro Rebocho iz kornera ubacio loptu u šesnaesterac Lyona, a Eboa Eboa pogodio za 1:1.

Lyon ponovo stiže do vodstva u 35 minuti kada je Fekir uputio sjajan udarac sa 20-tak metara, a golman gostiju nije imao nikakve šanse i domaći su poveli sa 2:1 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku je Lyon nastavio sa napadima na gol gostiju, a sjajnu priliku je imao Moussa Dembele u 65 minuti, ali je njegov udarac glavom odbranio golman gostiju i izbacio loptu u korner.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Domaći igrači nisu uspjeli da stignu do trećeg gola i da prelome utakmicu, pa su držali svoje navijače u neizvjesnosti do kraja utakmice, a u 93 minuti im se to umalo i osvetilo kada su gosti pogodili prečku, ali Lyon je ovaj put imao sreće i upisao pobjedu od 2:1.

Lyon se nalazi na trećem mjestu na tabeli sa 46 bodova, dok je Guingamp i dalje posljednji sa samo 14 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi