Stala velika serija Lavova: Lyon izgubio na Azurnoj obali
(Foto: EPA)

Minimalna pobjeda Nice

Stala velika serija Lavova: Lyon izgubio na Azurnoj obali

M. Šljivak

Fudbaleri Nice pobijedili su večeras na svom terenu Lyon sa 1:0 u 24. kolu Ligue 1.

Lavovi su na Azurnu obalu otišli kao blagi favoriti protiv ove sezone neuvjerljive Nice. Ipak, na kraju su pognute glave napustili Allianz Rivieru i prekinuta im je serija od sedam utakmica bez poraza u Ligue 1.

Oba tima su odigrala jako dobar meč. Bilo je šansi i na jednoj i na drugoj strani, a trenutak odluke desio se u 69. minuti. Dosuđen je penal, odgovornost preuzima Remi Walter i pogađa za vodstvo Nice od 1:0.

Pokušali su gosti da dođu do jednog boda u ovom meču. Ipak, do njega nisu uspjeli doći i Lyon je doživio poraz u ovom duelu.

Lyon je usprkos porazu zadržao treće mjesto na tabeli. Ona je zasada veoma sigurna jer imaju šest bodova više od Montpelliera, Marseillea, St. Etiennea i večerašnjeg rivala.

Nica se ovom pobjedom priključila ovim ekipama na pozicijama od četvrtog do sedmog mjesta, a skočili su čak tri pozicije i trenutno su oni na sedmom mjestu.

Ligue 1, 24. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nice - Lyon 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi