"Precrtan" i Tottenham, Kloppova mašinerija nezaustavljivo reda pobjede

Premier liga, 5. kolo

"Precrtan" i Tottenham, Kloppova mašinerija nezaustavljivo reda pobjede

Danas je na Wembleyju odigran derbi 5. kola Premijer lige u kojem su snage odmjerili Tottenham i Liverpool. Redsi su još jednom pokazali koliko su opasni, pa su i na teškom gostovanju kod Tottenhama slavili rezultatom 1:2.

Liverpool je od samog starta bio nešto opasniji rival, iako treba istaći da je Pochettino na ovom susretu bio bez prvog golmana Llorisa i sjajnog Allija. Već nakon 40-ak sekundi se zatresla mreža gola Tottenhama, ali je pogodak poništen jer je Sadio Mane bio u ofsajfu.

Na sljedeću izgledniju priliku se čekalo do 22. minute. Salah je oprobao svoj šut sa vrha kaznenog prostora, ali je Vorm bio na visini zadatka.

Zaprijetio je potom i Tottenham preko Eriksena koji je dobro izveo slobodnjak, ali je Alisson odbranio njegov pokušaj.

Liverpool je do vodstva stigao u 39. minuti. Milner je izveo korner, igrači Tottenhama nisu uspjeli otkloniti opasnot, a Wijnaldum je glavom poslao loptu u gol.

Vodstvom Redsa od 0:1 se otišlo na odmor, a otvaranje drugog dijela donijelo je šansu za Lucasa Mouru, ali je Brazilac zatresao stativu. Ipak, u 54. minuti Liverpool stiže do 0:2. Mane je pokušao uposliti Firmina pred golom, ali u prvi mah odbrana Tottenhama presjeca ovaj pas. Ipak, uz dosta konfuzije lopta ipak dolazi do Firmina koji trese mrežu gola Tottenhama. U 64. minuti je Mane mogao pogoditi za 0:3, ali je Vorm Sjajno intervenisao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Izglednu situaciju da smanji zaostatak Pijetlova imao je Harry Kane u 66. situaciji, ali nije uspio zahvtatiti loptu na pravi način, pa je ostalo 0:2. U odličnoj šansi se na drugoj strani našao Mane i u 81. minuti nakon brze kontre Liverpoola, ali je šutirao pravo u Vorma.

Do kraja susreta je Tottenham uspio ublažiti poraz preko Lamele koji je sjajno pogodio nakon jednog udarca iz ugla. Ipak, gol Tottenhama je došao u 93. minuti, pa nije bilo previše vremena za potpuni povratak.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dileo
nije 0:2 nego je zavrsilo 1:2 al ne znate vi to mek znate stavit golotinju i svakakve gluposti
18 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi