Prediger novo pojačanje Porta

Porto aktivan na tržnici

Prediger novo pojačanje Porta

A. Beganović

Argentinski defanzivni veznjak i dosadašnji igrač Colona, Sebastian Prediger, novo je pojačanje portugalskog prvaka Porta.

Nakon prodaje trojice ponajboljih igrača iz prošle sezone, Lopeza, Cissokha i Gonsaleza, čelni ljudi Porta osvježavaju svoju momčad igračima iz Južne Amerike.

Prediger u Porto dolazi iz Colona, a prije ovog kluba nastupao je još za Los Millonarios. Iako još nema tačnih informacija o visini transfera, portugalski mediji tvrde da će Porto na račun argentinskog kluba uplatiti 3.3 miliona eura.

Prediger je nakon prvog treninga na stadionu Dragao za portugalske medije rekao:

„Presretan sam što sam došao u klib koji redovno igra Ligu prvaka i mislim da je Porto sjajan za napredovanje, za koje imam još prostora jer tek su mi 22 godine. Nadam se da ću nakon Porta obući dres nekog od evropskih velikana, kao i mnogi argentinski igrači prije mene“.


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.