Predrag Šimić najgrublji igrač HNL-a

Bivši igrač Želje čak sedam puta "požutio"

Predrag Šimić najgrublji igrač HNL-a

Adnan Beganović

Prije šest dana završen je jesenji dio sezone u hrvatskom fudbalskom prvenstvu, a jedno od najprijatnijih iznenađenja bili su fudbaleri Splita, čije boje brane i nekadašnji prvotimci Željezničara Predrag Šimić i Sead Bučan.

Split je kroz cijeli dio jesenje sezone pružao solidne partije, a za dobre rezultate Crvenih velike zasluge pripadaju Šimiću i Bučanu, koji su se uspjeli izboriti za mjesto prvotimaca u momčadi, koju s klupe predvodi iskusni Ivan Katalinić.

Split je u 18 kola skupio 27 bodova, što mu je bilo dovoljno za 5. mjesto na tabeli, a Crveni su nakon Dinama imali najbolju odbranu u ligi.

U 18 utakmica primili su samo 13 golova, no zbog čvrste igre u odbrani fudbaleri Splita zaradili su čak 51 žuti karton, a rekorder jesenjeg dijela sezone po broju žutih kartona je Predrag Šimić, koji je čak sedam puta "požutio".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.