Predragović: U Tuzli sam zadovoljan, volim pročitati dobru knjigu i pogledati dobru seriju

Predragović: U Tuzli sam zadovoljan, volim pročitati dobru knjigu i pogledati dobru seriju · Intervju

A. Beganović

Pripreme premijerligaških klubova za nastavak sezone polako ulaze u svoju završnu fazu. Onaj najteži dio za svakog fudbalera bliži se kraju, a svoje treće sa Slobodom odrađuje i vezni fudbaler Fedor Predragović.

U redove Slobode stigao je početkom prošle godine, a svojim dobrim igrama vrlo brzo je "kupio" navijače tuzlanskog kluba. Vezni red Slobode danas je bez njega teško zamisliti, a kako sam kaže, nije mu trebalo mnogo vremena za prilagodbu.

"Nije me trebalo dugo da se prilagodim. Ljudi u klubu i oko kluba su me odlično prihvatili, a grad je lijep, ima še šta vidjeti, tako da sam stvarno zadovoljan u Tuzli"

Kako teku pripreme za drugi dio sezone i kako koristiš slobodno vrijeme?

"Pripremu su za svakog fudbalera najteži dio sezone, pogotovo kod nas gdje zimska pauza traje dugo. Što se mene tiče sve dobro ide. Noge su malo teške, ali sve je u cilju da što spremnije dočekaš početak prvenstva. Kada imam slobodnog vremena, ali tokom priprema je to rijetko, izađen na kafu, pa onda opet u stan na odmor. Volim čitati knjige, pogledati dobru seriju."

U Tuzli živiš sam, s kim se najviše družiš?

Oglasi

"Dok su u toku pripreme u Tuzli živim sam. Družimo se uglavnom mi iz kluba, a kada imamo slobodan dan i kada se poželim porodice, "trknem" do Banja Luke jer nije daleko."

Na početku sezone Sloboda je bila velika nepoznanica. No, na kraju osvojena 22 boda, mjesto u zlatnoj sredini i nije toliko loše?

"Ekipa se promijenila, dosta mladi je dobilo priliku, tako da ni mi iskreno na samom početku nismo znali kako će to sve izgledati. Jedno su prijateljske, a drugo prvenstvene utakmice. Po meni smo prijatno iznenađenje. Možda smo ne na početku malo tražili, a kako je odmicala sezona igrala smo sve bolje i bolje. U suštini, mislim da smo odigrali dobru polusezonu."

Klub su napustila dva bitna igrača, Uzelac i Tomašević. Trebaju li Slobodi pojačanja?

"Ostali smo bez Uzelca i Tomaševića. Ne bih mnogo o tome, mislim da je to pitanje za sportski sektor kluba. Trebali bismo dovesti par igrača, najviše zbog povreda i kartona jer je bitno da imamo širinu u igračkom kadru. Naš cilj je osigurati ostanak i vjerujem da ćemo to što prije ostvariti"

Oglasi

Na kojem stadionu ti je najljepše igrati, a protiv kojeg igrača najteže?

"Uvijek dajem svoj maksimum, bez obzira protiv koga igramo. Najljepše mi je igrati na Grbavici. Lijep teren, ambijent uvijek odličan, tako da se tu najbolje osjećam. Ima dobrih igrača u Premijer ligi i ne bih nikog izdvajao. Ima kvalitetnih veznih fudbalera i na neki način je protiv svakog teško igrati."

Sarajevo je na dobrom putu da odbrani titulu. Može li neko aktuelnog prvaka ugroziti?

"Iskreno, Sarajevo mi je i na početku sezone bilo najveći favorit za osvajanje naslova. Imaju sada devet bodova prednosti, dobru ekipu i mislim da će na kraju biti šampioni."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj, tvoje ambicije?

"Kao i svaki igrač imam svoje želje i svoj cilj. Volio bih otići u inostranstvo, no ne želim se previše s tim opterećavati. Vidjet ćemo šta će nam donijeti budućnost".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi