Predsjednik Barce ispunjava želje i dovodi dvojicu igrača

Bender i Danilo na Nou Campu?

Predsjednik Barce ispunjava želje i dovodi dvojicu igrača

Edmir Škorić
Teme:

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu nastoji pojačati klub sljedećeg ljeta.

Barcelona je jučer dobila odobrenje FIFA-e da ipak dovodi igrače unatoč ranije izrečenoj zabrani, no sva pojačanja katalonskog diva morat će pričekati januar 2016. kako bi zaigrali.

Ugledni El Mundo Deportivo u srijedu je objavio kako će Bartomeu, prvi čovjek Barce, ispuniti želju trenera Luisa Enriquea i dovesti dvojicu nogometaša.

Prvi je Lars Bender, veznjak Bayera iz Leverkusena, a drugi Portov stoper Danilo, kojeg ujedno žele i mnogi klubovi u Engleskoj.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bender ima 25 godina, njemački je reprezentativac, a za Apotekare je u Bundesligi odigrao 18 utakmica, te postigao jedan gol uz jednu asisteniju. U svim susretima je igrao od prve minute. U Ligi prvaka je igrao na pet mečeva grupne faze.

Danilo je dvije godine mlađi, a za Porto je ove sezone u 20 prvenstvenih mečeva postigao tri gola, dok je u Ligi prvaka igrao sedam susreta, ali se nije upisivao u strijelce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.