Predsjednik FS RS: Odluka je sportska, a ne politička

Nakon što je FS BiH dao dozvolu za odigravanje susreta

Predsjednik FS RS: Odluka je sportska, a ne politička

Adnan Beganović

U Fudbalskom savezu Republike Srpske su zadovoljni posle današnje odluke Izvršnog odbora FS Bih da se dozvoli odigravanje utakmice između selekcije RS i Srbije.

Predsjednik FS RS i član IO FS BiH, Mile Kovačević kaže da je ovo korak koji će biti od koristi za fudbal u cijeloj BiH.

"Mi smo na Izvršnom odboru donijeli sportsku odluku, a ne političku, kako to neko hoće da prikaže. FS RS nema namjeru da traži otcjepljenje od FS BiH, tako da su sve glasine koje vode u tom smjeru čista glupost. Koristimo samo pravo koje imamo po aktima UEFA i FIFA", rekao je Kovačević.

On smatra da je fudbal pobijedio i kako kaže očekuje da svi u BiH ovu utakmicu gledaju isključivo iz sportskog ugla.

"Katalonija, Baskija, Bavarska i mnogi drugi igraju prijateljske utakmice i ne vidim razlog zbog čega bi to nekom smetalo da igra i Republika Srpska. Odluka  je sportska, jer budite sigurni da će ona kod mnogih u Srpskoj promjeniti mišljenje o FS BiH. Vrijeme je da neke stvari krenu naprijed. Ova odluka će sigurno kod mnogih izazvati i određene promjene prema reprezentaciji Bih koja će sigurno imati još više navijača. Ne smijemo se fudbalski dijeliti, već moramo u ovako složenoj državi da učinimo da svi budu zadovoljni. Vjerujem da ćemo na jesen zajedno proslaviti i plasman naše selekcije u Brazil, jer to bi trebalo da bude interes svih koji žive u BiH i koji vole fudbal", dodao je Kovačević.

Generalni sekretar FS RS Rodoljub Petković kaže da nije prisustvovao sjednici Izvršnog odbora, ali je podržao odluku IO FS BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.