Predsjednik FS Srbije fudbalere uporedio sa svinjama

Karadžić izletio

Predsjednik FS Srbije fudbalere uporedio sa svinjama

Predsjednik FS Srbije Tomislav Karadžić već neko vrijeme priča kako bi tamošnji savez trebao da dobije određenu novčanu naknadu za fudbalere koji stasaju u Srbiji i nakon toga odu u inostranstvo, a o o tome je čak pisao prvom čovjeku FIFA-e Seppu Blatteru.

I ne bi u tome ništa bilo toliko strašno da Karadžić fudbalere nije uporedio sa svinjama.

"FSS izdvaja trećinu godišnjeg budžeta, oko 2,35 miliona eura, za razvoj mlađih selekcija. To su ogromna sredstva. Svjestan sam da i klubovi ulažu novac, ali mora da se napravi neka simbioza. i s njima i sa pravim menadžerima, ne hohštaplerima", rekao je popularni Tole na skupštini FSS i dodao:

"FS Srbije ne može da poklanja svoj proizvod. Proizvedeš svinju od 100 kilograma i neko ti je drugi uzme i proda. I ti nemaš od toga ništa, a uložio si i koncentrat i vodu i štalu i radnika. Naravno da je malo grubo poređenje, ali reljefno tako izgleda".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti