Predsjednik La Lige otkrio kada bi se najjače evropske lige trebale nastaviti

Svi rade na kalendaru utakmica

Predsjednik La Lige otkrio kada bi se najjače evropske lige trebale nastaviti

E. Čaušević

Predsjednik španske La Lige, Javier Tebas, izjavio je danas da vjeruje da će se klupska prvenstva širom Evrope završiti do kraja šestog mjeseca.

Skoro u cijeloj Evropi prekinuta su sva takmičenja zbog pandemije korona virusa, te nije jasno kada će se nastaviti. UEFA je odgodila Evropsko prvenstvo za naredno ljeto jer je svima prioritet da se završi klupska sezona.

Još uvijek nema jasnog plana kada bi se sezona mogla nastaviti jer pandemija koronavirusa ne jenjava u Evropi. No, Tebas je u razgovoru za Marcu otkrio da su čelni ljudi najjačih evropskih liga već obavili nekoliko razgovora.

"Plan je da se sve ove najjače lige u Evropi nastave do sredine maja, ali to će sve ovisiti od pandemije. Može se desiti da lige i prije počnu ako pandemija bude zaustavljena, ali tačan datum niko nema", rekao je Tebas.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On nije isključio mogućnost da se i kasnije neke utakmice igraju pred praznim tribinama.

"To zavisi od odluka zdravstvenih ustanova i to je moguća opcija. Pripremamo kalendar za više od 30 liga i svi zajedno radimo punom parom. Želimo da se sve završi na najbolji mogući način, ali još je rano pričati o tome kada će se fudbal ponovo igrati. Ponavljam, vjerujemo da će to biti najkasnije do sredine maja".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi